Stemmen voor Dirk Roosenburgprijs 2019

Gepubliceerd op: donderdag 17 oktober 2019 | 10:39

Elke twee jaar reikt het college van B&W de Dirk Roosenburgprijs uit. Dit is een ontwerp- en architectuurprijs voor een project dat in de gemeente Eindhoven is opgeleverd. Dat kan een gebouw zijn maar ook een park of verkeersontwerp. Behalve een juryprijs is er ook een publieksprijs. In 2017 ging deze naar de vernieuwing van Philipsdorp.

Voor de Dirk Roosenburgprijs 2019 zijn 9 projecten genomineerd. Doe mee aan de publieksprijs en stem op jouw favoriete ontwerp. Dit kan tot en met donderdag 24 oktober.

De prijs wil bijdragen aan een maatschappelijke discussie over het verbeteren van de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Daarom kijkt de nominatiecommissie niet alleen naar de kwaliteit van het ontwerp. Ook telt mee hoe het ontwerp bijdraagt aan de beleving en bruikbaarheid van de stad en de identiteit van Eindhoven. Met andere woorden: hoe houden we de stad economisch sterk maar tegelijk leefbaar? En wat betekent dat voor de architectuur?

Dirk Roosenburg
Dirk Roosenburg (1887-1962) was een architect die veel in opdracht van Philips werkte. Hij heeft een belangrijk stempel op Eindhoven gedrukt. Gebouwen zoals de Lichttoren, de Admirant en het Natlab op Strijp-S zijn door hem ontworpen.

De uitreiking van zowel de juryprijs als de publieksprijs is op 25 oktober tijdens de Dutch Design Week (DDW). Meer informatie over de prijsuitreiking vind je op www.architectuurcentrumeindhoven.nl.

Klik hier voor de 9 genomineerde projecten.

Eindhoven Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Eindhoven Business Plaza alle Eindhovense ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL