STADSGESPREK 'BINNENSTAD ZOEKT DE HOOGTE OP, HOE DOEN WE DAT?'

Gepubliceerd op: donderdag 26 september 2019 | 10:00

De Eindhovense binnenstad is volop in ontwikkeling. Het aantal inwoners, bezoekers en bedrijven neemt toe. Om te groeien, is het realiseren van hoogbouw (in de binnenstad) van belang. Maar waarom? Hoe hoog worden de torens? En hoe zorgen we voor meer groen? Voor de binnenstad stellen we een verdichtingsvisie op.

In deze verdichtingsvisie is het Stadhuisplein en omgeving één van de focusgebieden. Hier gaan diverse ontwikkelaars hoogbouw (> 105 meter) realiseren. Wat betekent dit voor de toekomst van het plein en hoe gaan we om met initiatieven van ontwikkelaars? Deze ontwikkelingen zijn voor ons aanleiding om een gebiedsvisie uit te werken voor het Stadhuisplein en omgeving.

Eind dit jaar neemt het gemeentebestuur over beide visies een besluit.

Deel jouw mening en ideeën
Graag gaan we met je in gesprek over de ‘Verdichtingsvisie binnenstad’ en de ‘Gebiedsvisie Stadhuisplein en omgeving’. Om je te informeren, maar ook om je mening te horen. Wij nodigen je van harte uit voor het Stadsgesprek ‘Binnenstad zoekt de hoogte op, hoe doen we dat?’ op woensdagavond 9 oktober 2019.  De bijeenkomst vindt plaats bij Igluu, Lichttoren 32. Meld je uiterlijk 6 oktober aan via het aanmeldformulier (let op: er is ruimte voor maximaal 200 deelnemers).

Programma 9 oktober
19.00 uur ­ Inloop met koffie/thee.
19.15 uur ­ Stadsgesprek ‘Binnenstad zoekt de hoogte op, hoe doen we dat?’

Aan tafel:

  • Yasin Torunoglu (wethouder)
  • Erik van Merrienboer (gedeputeerde provincie Noord­-Brabant)
  • Elphi Nelissen (hoogleraar TU/e)
  • Herman Kerkdijk (stedenbouwkundige)

20.15 uur ­ Open markt ‘Verdichtingsvisie binnenstad’ en ‘Gebiedsvisie Stadhuisplein en omgeving’. Deel je mening en ideeën.
21.15 uur ­ Terugblik en afsluiting met borrel.

Meer informatie
Wil je meer weten bekijk de projectpagina's over de Verdichtingsvisie binnenstad en over de Gebiedsvisie voor het Stadhuisplein en omgeving. Heb je andere vragen? Stuur een mail naar Anneke Coolen (gemeentelijk planoloog) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden.

Eindhoven Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Eindhoven Business Plaza alle Eindhovense ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL