Ten Hagestraat en parkeergarage Heuvel 60 uur afgesloten

Gepubliceerd op: woensdag 07 augustus 2019 | 13:59

Van zondag 18 augustus 18.00 uur tot woensdag 21 augustus 06.00 uur voert de gemeente non-stop werkzaamheden uit in de Ten Hagestraat, vanaf het kruispunt met de Vestdijk tot en met de in- en uitgang van parkeergarage Q-Park Heuvel. De parkeergarage is dan afgesloten. Bedrijven en woningen in de Ten Hagestraat blijven bereikbaar. De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat.
Vanwege veiligheid en bereikbaarheid is ervoor gekozen om de Ten Hagestraat volledig af te sluiten en 60 uur non-stop te werken. Daardoor is de Ten Hagestraat maar relatief kort afgesloten, maar vinden de werkzaamheden ook in de avond en nacht plaats. De werkzaamheden met de meeste geluidsoverlast gebeuren zoveel mogelijk overdag.

Verkeerssituatie
Met uitzondering van de bereikbaarheid van de Ten Hagestraat/parkeergarage hebben de werkzaamheden verder geen consequenties voor het verkeer. De verkeerssituatie blijft gelijk aan de huidige (tijdelijke) situatie, waarbij de Vestdijk tussen Ten Hagestraat en Oude Stadsgracht is afgesloten. Het verkeer kan vanaf het noordelijk deel van de Vestdijk linksaf de Kanaalstraat inrijden. Verkeer vanuit het zuiden kan via de Kanaalstraat richting het noorden/station rijden.

Tijdelijke P+R Eindhoven Zuid extra open
Parkeergarage Q-Park Heuvel is tijdens de 60-uurs actie afgesloten. Voor de abonnementhouders van Q-Park Heuvel is een regeling getroffen. Zij kunnen gedurende de werkzaamheden gratis parkeren op de Stationsweg/Fuutlaan. De overige parkeerlocaties in het centrum zijn normaal geopend en bereikbaar. Verder is de tijdelijke P+R Eindhoven Zuid (Theo Koomenlaan) extra geopend van 19 t/m 21 augustus van 10.00 – 16.00 uur.

Werkzaamheden
Na het aanbrengen van nieuwe fundering, asfalt en bestrating in de Ten Hagestraat vinden op 21 augustus vanaf 9.00 uur tot einde middag nog werkzaamheden plaats aan de verkeerslichten op het kruispunt. De Ten Hagestraat is dan wel weer opengesteld voor verkeer.

Meer informatie over werkzaamheden, verkeersomleidingen en parkeren is te lezen op eindhoven.nl/vestdijk.

Eindhoven Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Eindhoven Business Plaza alle Eindhovense ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL