Nieuwe fase herinrichting Vestdijk 5 augustus van start

Gepubliceerd op: donderdag 01 augustus 2019 | 10:21

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat tot een groene stadsboulevard gaan een nieuwe fase in. Maandag 5 augustus start de gemeente met fase 4: vanaf het kruispunt met de Ten Hagestraat/Kanaalstraat tot en met de Dommel.

De werkzaamheden vinden fasegewijs plaats om de omgeving zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Fase 4 bestaat uit twee deelfases. Fase 4A loopt tot halverwege de T-splitsing met de Oude Stadsgracht en is eind oktober 2019 klaar. Eind november 2019 is fase 4 volledig afgerond.

Bereikbaarheid binnenstad
Vanwege de werkzaamheden is de binnenstad vanaf 5 augustus vanuit het zuiden niet meer bereikbaar via de Hertogstraat en Geldropseweg. Verkeer kan dan echter weer de stad inrijden via de Kanaaldijk-Zuid en Kanaalstraat (Kanaalroute), omdat de werkzaamheden daar op 5 augustus zijn afgerond. Daarmee blijft ook de parkeergarage Heuvel vanuit het zuiden toegankelijk. Verkeer vanuit het noorden/station rijdt via het noordelijk deel van de Vestdijk naar de binnenstad/parkeergarage.

De route ‘stad uit’ via de Kanaalroute is tot het najaar niet mogelijk, omdat er nog werkzaamheden plaatsvinden in de Breitnerstraat, Lucas Gasselstraat en Dirk Boutslaan. Uitrijden vanuit parkeergarage Heuvel is mogelijk via de Vestdijk richting station, via de Kanaalstraat-Kanaaldijk-Zuid-Tongelrestraat, of via de Kanaalstraat-Bleekstraat-Vestdijk-Hertogstraat.

Bereikbaarheid Vestdijk en Oude Stadsgracht/parkeergarage Medina
De Vestdijk is in één richting (vanuit het zuiden) afgesloten tussen de Geldropseweg en de Bleekweg/Bleekstraat om verkeersoverlast te voorkomen. De andere rijrichting vanaf de Bleekweg/Bleekstraat blijft wel mogelijk. De Kleine Bleekstraat en Oude Stadsgracht (inclusief parkeergarage Medina) blijven bereikbaar vanaf de Bleekweg en Bleekstraat.

De Colonnade-ingang (aan de Vestdijk ter hoogte van de Vesteda-toren) naar parkeergarage Medina is tijdens fase 4A afgesloten. Inrijden is dan alleen mogelijk via de Oude Stadsgracht. Voor voetgangers is altijd een strook beschikbaar, zodat ook de bedrijven bereikbaar blijven. Doorgaand fietsverkeer wordt ter hoogte van het werkvak omgeleid.

Meer informatie over de verkeersomleidingen en werkzaamheden is te lezen op eindhoven.nl/vestdijk.

Eindhoven Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business PLaza Nederland biedt met Eindhoven Business Plaza alle Eindhovense ondernemers een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL